RO    EN    DE    AT    HR   

Arhitectura IQteh ar putea fi prezentata din punct de vedere software si hardware.


Arhitectura Sotfware a aplicatiilor are o structura pe 3 nivele:

 

Nivelul 1 – Serverul de baza de date care asigura logica aplicatiei. La acest nivel se realizeaza accesarea, stocarea, importul si exportul datelor, instrumentele de analiza si management a datelor precum si posibilitatea de integrare cu alte surse de date.


Nivelul 2 – Serverul de aplicatie este nivelul la care se desfasoara majoritatea prelucrarii datelor. De asemenea realizeaza conexiunea intre Nivelul 1 si Nivelul 3 – Utilizatorul.


Nivelul 3 – Utilizatorul, care in cazul platformei poate fi partea fixa – desktop manager, respectiv partea mobila – agentul. De la nivelul managerului se vor configura toate activitatile si structura aplicatiei, drepturile si modul de operare a fiecarui agent, precum si partea de intocmire rapoarte si analize.

 

Arhitectura Hardware aduce cu adevarat noutatea tehnologica prin punerea la dispozitia Utilizatorului a infrastructurii de la Nivelul 1 si 2. Toate echipamentele (servere, retea, licente, arhivare), structura de conectare intre servere, mentenanta echipamentelor sunt incepand cu IQteh spre folosire Utilizatorului direct din datacenterul QUALTEH. Singura cerinta pentru folosirea aplicatiilor de pe platforma este dotarea cu echipamente mobile (telefoane inteligente pe platforma de Windows sau BlackBerry) si acces la internet. Prin protocolul de comunicare folosit de platforma IQteh va asiguram de securitatea deplina a informatiilor.

 

IQ Teh • Arhitectura